Hier & Nu - Breaking News voor De Standaard

Mockup van het Hier & Nu design

Contributors: R. Aapola, V. Lange

Omdat Breaking News sneller ontwikkeld dan andere nieuwsverhalen werd aan ons team gevraagd een nieuwe Breaking News sectie voor De Standaard te ontwerpen. Hiervoor werd door ons gebruikersonderzoek gedaan, om de behoeftes en wensen met betrekking tot Breaking News te achterhalen.

Het concept voor de nieuwe sectie en bijbehorende artikelen luidt "Hier & Nu". De gebruiker zal door het ontwerp voelen alsof hij is waar het nieuws gebeurd. Het ontwerp moet informeren en tegelijkertijd de gebruiker laten induiken in het verhaal.

Close-up schets voor Breaking News
Atomic design/ navigation architecture Hier & Nu Wireframe van Hier & Nu sectie pagina

Hierboven is de information and navigation structure van het nieuwe ontwerp te zien. Met behulp van Atomic Design werden de verschillende elementen bepaald en gecombineerd tot grotere elementen.

Voor het uiteindelijke ontwerp werden wireframes ontworpen met bijbehorende annotaties over functionaliteiten, animaties en regels over inhoud.

Schermontwerp Hier & Nu sectie Schermontwerp Hier & Nu artikel

Hierboven is het uiteindelijke schermontwerp voor de Hier & Nu sectie te zien. De sectie is de nieuwe plaats voor de lezers om Breaking News te lezen. Het geeft een overzicht over alle lopende verhalen. Daarnaast kan de gebruiker verhalen volgen om regelmatig updates te verkrijgen.

Dit is de artikelpagina van het Hier & Nu concept. Naast een korte situatiebeschrijving van het verhaal bestaat het artikel vooral uit updates (Nu) en informatie over de locatie van het gebeuren (Hier). Dit zijn twee overkoepelende elementen voor de hele sectie.